![]() |
|
Piknik modelarski Racibórz - Wersja do druku +- Forum RC (https://rc-slask.pl) +-- Dział: Ogólne (https://rc-slask.pl/dzial-99.html) +--- Dział: Ogólne (https://rc-slask.pl/dzial-101.html) +--- Wątek: Piknik modelarski Racibórz (/watek-1106.html) |
RE: Piknik modelarski Racibórz - Ballu - 2019-07-15 od 2 września powinien u mnie pojawić się dzień do dyspozycji ![]() 3 lata temu na podwórku wykosiłem tor kosiarką ( dłuższa trawa pozostawiona na około i na niskim ustawieniu tor szerokości około 2-3m ) do tego jakieś prowizoryczne hopki z sklejki i starych płyt . Parę osób było i dało się pobawić . Kwestia nastawienia i chęci . Jeśli ma być "widowiskowo" to hopki muszą być natomiast wyznaczenie toru to kwestia możliwości i czasu . Pamiętajmy że to ma być tor na jedno spotkanie ... a nawet przy budowie normalnego wszystkim się nie dogodzi ....maciejos306 - napisz na co możemy sobie pozwolić i czym dysponujesz RE: Piknik modelarski Racibórz - Rocky - 2019-07-18 Niestety odpadam z pomocy bo bede jeszcze na urlopie ale na 8 postaram sie byc
RE: Piknik modelarski Racibórz - maciejos306 - 2019-08-01 Kurcze sorry napisałem na forum ale wiadomość sie nie zapisała ;/ Niestety tam na polu nie możemy ruszać nawierzchni ale mam dostęp do palet dlatego też myślałem nad jakimś mostkiem z palet, później mamy wał przeciwpowodziowy który również może być ciekawym zakrętem Czy skaczecie swoimi samochodzikami ?? Dziś rozmawiałem z prezesem naszego stowarzyszenia i bardzo się cieszy że przyjedziecie i mamy od niego pełne wsparcie ! Prosił abyśmy ułożyli taki wewnętrzny harmonogram wydarzeń dotyczących tylko pojazdy naziemne. Wyścig na torze to jedno, a macie może pomysły na jakieś jeszcze zawody/ pokazy ? może symulacja wyścigu na 1/4 mili, może jakieś skoki modelami ?
RE: Piknik modelarski Racibórz - Ballu - 2019-08-02 Aby coś zaplanować trzeba znać - choć orientacyjnie - ile osób i z jakimi modelami przyjedzie. Proszę więc kolegów - zwłaszcza z trialu - o wpisywanie się tu w wątku czy przyjadą i z jakimi modelami... RE: Piknik modelarski Racibórz - Tomek - 2019-08-02 Ostatecznie: trial zawodów tam nie zrobi. Termin ten jest wolny od zawodów więc kto chętny może wpaść na piknik z rodziną i zabrać ze sobą model. Jeżeli będzie na miejscu pare palet, jakieś kawałki porąbanego drewna to już wystarczy aby kawałek trasu ułożyć. Pytanie, czy ktoś z organizatorów pytał u Marcina z rcstery? Kiedyś u was był, rozstawił małą prowizorkę trasy i przy okazji oferował swoje produkty... Maciek, proponuję wyznaczyć jakiś przedział godzinowy aby można było podać chłopakom że np. będziemy między 10-13. Czy rozmawiałeś już z Grzesiem, będzie? Huber, Grzegorz... wpadniecie pośmigać szybkimi po trawie i pooglądać modele latające? Kto jeszcze mógłby przyjechać do Raciborza 08.09, wpiszcie się z jakim modelem -czy szybkim czy wolnym. Melon, Emil... wpadniemy zrobić kilka przejazdów po paletach? Kto jeszcze chętny, piszcie. RE: Piknik modelarski Racibórz - czapla - 2019-08-04 Będę na 100% wezmę model do trialu i jeśli się wyrobię z budową to trucka też zabiorę. Jeśli chodzi o pokaz to można by zrobić jakiegoś rodzaju przeciąganie na przykład między modelami albo przeciąganie wszystkimi modelami czegoś. Piknik modelarski Racibórz - Koza - 2019-08-06 Niestety termin troche się mi nakłada z spotkanien trialowym innego forum, ale na godzine 14 może udałoby sie dojechać (dzięki nowej A1). Pytanie czy o tej porze będzie jeszcze sens? Mam modele trialowe, szybki onroad no i do tego czasu powinienem postawić lidlolota ![]() Wysłane z mojego K4000 Plus przy użyciu Tapatalka RE: Piknik modelarski Racibórz - Marcin - 2019-08-06 Piknik trwa do samego wieczora Śmiało wpadaj
RE: Piknik modelarski Racibórz - Emil - 2019-08-07 Ja jestem na szkoleniu, ale nie wiem do której godziny. Później może być RE: Piknik modelarski Racibórz - maciejos306 - 2019-08-09 Marcin z RCstery pracuje ze mną Niestety kończy działalność stacjonarną, przenosi się w internet i też mi mówił że jedynie co to w niedzielę weźmie jakiś model ze sobą, w sobotę może wpadnie na befora albo coś tam pomóc ale już na pewno nic nie będzie organizować. ![]() Chciałem napisać teraz że skoro zawodów nie będzie to nie ma co się angażować w wygląd toru itd ... ALE NIEEEEEEEE !!!!!!! Panowie zróbmy serio coś zaje fajnego żeby uwiecznić to i w przyszłym roku zrobić 2x większe spotkanie !! MOC, ENERGIA, STE-ROOO-WAANIEE !! mamy serio dużo miejsca do dyspozyjcji, jest wał z którego widać wszysko z góry a tak samo z palet można niską wieżyczkę zrobić, tor jazdy proponuje zwykłe paliki wbić i połączyć taśmą po bokach, co jaki czas przeszkoda z palety, skocznia, tunel, most |