Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sposób rozgrywania zawodów.
Kwalifikacje kwestia do dogadania ale finał powinien być rozgrywany tak samo jak jest to robione na całym świecie i nie ma potrzeby wyważania już otwartych drzwi skoro jest świetny system pomiarowy. Można zrezygnować ze startu lotnego, bo po to są eliminacje żeby wyłonić pozycję startową w finale. Pierwszy z brzegu film pokazujący start typu Le Mans modeli ET8 buggy w finale, każdy model jest w pewnym odstępie po sobie pod kątem do linii toru i tym lepsza pozycja startowa im lepszy wynik wywalczony w eliminacjach. Finały klas elektrycznych trwają od 5 do przeważnie 8 minut + 30 sekund na dokończenie ostatniego okrążenia. Reszta spraw do dogadania. Ja w głowie mam przepisy ale i są dostępne na necie i bez problemu jestem je wszystkie wytłumaczyć osobiście. Jeździłem sporo czasu na zawody w czasach kiedy nie było jeszcze takich klas jak truggy czy elektrycznych buggy 1/8 i organizując swoje zawody w Marklowicach w latach 2009 i 2010 korzystałem z przepisów samochodów RC obowiązujących na wszystkich tego typu imprezach Smile

A tu ten sam typ startu na zawodach RCMAFIA

Majsterkowo  Cool
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Sposób rozgrywania zawodów. - przez Ballu - 2017-04-03, 20:14
RE: Sposób rozgrywania zawodów. - przez Kaczor - 2017-04-03, 20:41
RE: Sposób rozgrywania zawodów. - przez Ballu - 2017-04-04, 00:45
RE: Sposób rozgrywania zawodów. - przez Prorevo - 2017-04-04, 08:23
RE: Sposób rozgrywania zawodów. - przez Ballu - 2017-04-04, 13:22

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości